Luotettava perheyritys

Maanrakennusalamäki on vuonna 1962 perustettu perheyritys, jonka erikoisosaamista on tehdaspalvelut ja infrarakentaminen. Palveluksessamme on 80 kokenuttta ja osaavaa henkilöa. Osoituksena osaamisesta ja toimintamme laadusta meille on myönnetty ISO-9001 ja OHSAS-18001 sertifikaatit ja Rakentamisen laatu Rala Ry:n pätevyystodistus.

Historia

Pentti Alamäki osti 1960 luvun alussa entiseltä työnantajalta tiehöylän ja perusti yrityksen Tmi. Tornion Kone vuonna 1962, 1970 luvun alussa yrityksen nimeksi tuli Maansiirtoliike Pentti Alamäki. Aluksi yritys toimi täysipainoisesti maansiirtoliikkeenä aina vuoteen 1984 asti, jolloin yhtiön toimiala laajeni ja mukaan tulivat maarakennusurakointi, teollisuuspalvelu, öljysorajyrsintätyöt ja vesakkojen raivaus. Toimintaa on ollut Utsjoelta – Hankoon erilaisissa tietöissä, Kostamus projektissa vuodesta 1974 aina vuoteen 1985 asti, Ruotsissa Vägverketin töissä 1980 luvulla. Vuonna 1984 yritys solmi ensimmäisen sopimuksensa Outokumpu Oy:n kanssa kromijunien tyhjennyksestä. Sukupolven vaihdoksen myötä 1993 yrityksen nimi vaihtui Maanrakennus Alamäki Oy:ksi.

Tänä päivänä yrityksen tuottamat tehdaspalvelut ovat kierrätysteräksen ja teräsrullien siirtoa, Vku:n, AOD ja senkkojen siirtoa. Teollisuudenpalvelut ovat asiakkaan toiveiden muikaisesti räätälöityjä, toimintoja kehitetään yhteistyössä tilaajien kanssa. Rakennusliikkeet sekä muut teollisuuslaitokset käyttävät myös yrityksen palveluja. Yhteistyötä tehdään n.40 eri tilaaja tahon kanssa, perinteiset maarakennustyöt ovat edelleen monialayrityksessä keskeisessä roolissa.

Nykyiset yhtiön toimitilat sijaitsevat Tornion Torpin teollisuusalueella Färimäenkatu 4, jonne muutettiin 2007 keväällä, jolloin osaksi yritystoimintaa tuli myös kiinteistöjen vuokraustoiminta. Omien toimintojen lisäksi kiinteistössä ovat vuokralla Itella ja A-Katsastus. Kiinteistön vuokraustoiminta laajeni keväällä 2011, kun valmistui täysin uusi kiinteistö johon muutti vuokralle Ahlsell Oy. Yrityksessä on käynnissä sukupolvenvaihdosprosessi, jossa vastuuta perheyhtiössä siirretään nuoremmalle sukupolvelle.